Akusztikus- és Csárdásfesztivál
A hagyományőrzés napjainkban egyre inkább előtérbe kerül. Ezalatt nem csak egy-egy népzenei eseményt kell érteni, hiszen nagyvonalúan ugyanide sorolható be az akusztikus zene térnyerése és talán még a retró is.
A hagyományőrzés napjainkban egyre inkább előtérbe kerül. Ezalatt nem csak egy-egy népzenei eseményt kell érteni, hiszen nagyvonalúan ugyanide sorolható be az akusztikus zene térnyerése és talán még a retró is.
Most, hogy már az Időkép szerint is itt a tavasz, illene belecsapni a szabadtéri rendezvényekbe, ám erre a hétvégére még zárt helyen megrendezésre kerülő zenei eseményeket ajánlunk. A dátumra kattintva továbbra is eléritek a nap többi eseményét, immár egy új, csodaszép felületen.
Az idő sajnos még mindig inkább hasonlít a téli hónapokra, mint az igazi, tavaszi hangulatra, de felejtsük el a kesergést, próbáljuk ki ezeket a tavaszi leveseket inkább!
Húsvétra egy komplett menüsort tálalok fel; előétel, azaz leves, főétel és desszert vár Titeket arra, hogy elkészítsétek!
Télen kevesebb a választék a gyümölcsöket és zöldségeket illetően, de a répa mindig ott van, ha szükség adódik rá. Ne legyünk restek, az utolsó hideg hetekben is érdemes kipróbálni pár finomságot.
Egy borral, pálinkával, sörrel fullosan feltöltött saját fesztiválkocsma, ahol nem kell fizetni, és ahol az egész baráti társaság egy teljes napig együtt bulizik a kedvenc zenekarával – nincs az országban olyan fesztiválozó, akinek a vágyai között ne szerepelne ez. A Hegyalja Fesztiválon most bárki megnyerheti az álomdíjat, aki megmutatja képben vagy filmen a Hegy’ régió…
A fesztiváloknak télen sincs vége, a következő két hétvége a bor és a disznóvágás jegyében telik. Etyeken kezdetét veszi a Piknik, Villányban a Pincékről pincére – Variációk Vincére elnevezésű rendezvény várja a látogatókat, míg Siklóson ötödik alkalommal tartják meg a Tenkesalja Böllérversenyt.
Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.
Múlt héten egy ismert népdal ihlette meg a főcímet, és ez most sincsen másként, mivel észrevettem, hogy elég sok népdal szól az őszről, így érintőlegesen a gyümölcsökről is. Az e heti téma, tehát a szőlő köré épül.