mártás - Socfest

mártás

Leporoljuk a pórét

Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2014. május 09

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!

Mora' 2013. október 18 Tipp Hopp Három

Padlizsánt az asztalra

Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 04

Könnyed kísértés

A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 12

Hol vannnak a tojások?

A tökéletes fehérjeforrás, a tojás elmaradhatatlan minden konyhából, de általában csak mellékszerepet osztanak neki, vagy méltatlan módon szolgálják fel. Pedig nagyon hűséges társ, és szeret a középpontban lenni. Ezt a mostani receptekkel be is bizonyítom.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. március 24

Ünnepi hangulatban a naranccsal

A Mikulást magunk mögött hagyva, ideje felkészülni a nagy ünnepre, a Karácsonyra. Furcsa mód, egyik legjellemzőbb téli gyümölcsünk a narancs, ami nem csak nyersen, önmagában finom. Az itt leírt előétel rendhagyó összeállítás, de érdemes kipróbálni az egész menüsort.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. december 07

Tökkel ütött receptek Halloween-ra

Örömmel konstatáltam, hogy hosszú idő után, végre a sütőtökkedvelők szintén felfedezték, hogy nem csak megsütve lehet elfogyasztani ezt a pompázatos zöldséget. Három olyan receptet kerestem, amik egyszerűen elkészíthetőek, és amilyeneket biztos nem kóstoltatok még.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 27

Gombák országa 1.

 A gomba nem véletlenül nyeri el sok húshagyó ember tetszését, hiszen nem tartozik sem a növények, sem az állatok közé. A fehérjéken kívül fontos mikró tápanyagokat tartalmaz, ezért tökéletes húspótló lehet. Emellett nagyon alacsony a kalóriatartalma, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Gombás válogatásunk első fejezetében csiperkés receptekkel szolgálok.   Konyakos májjal töltött rántott gomba…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 20

Alma mater

A mai receptek főszereplője az alma, ami ugyan (mint szinte minden manapság) egész évben kapható, de ősszel szezonális igazán. Ezen a hétvégén egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokat ajánlok, nem csak főiskolásoknak, egyetemistáknak.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. október 06

Paprika és hal

Amikor véletlenül rátaláltam egy tejszínes-lazacos receptre, rögtön tudtam, mi sem lehetne aktuálisabb, mint összerakni két igazán nyári ételt.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. július 21