tej - Socfest

tej

Cikkek máshonnan

Gatyába ráztuk magunkat | Jazzékiel

A38 Blog 2018. augusztus 27.

Zűrös évek álltak a valamikor Dunaújvárosban alakult Jazzékiel mögött, amikor 2011-ben hosszabb szünetre vonult az együttes. Amióta visszatértek, termékenyebbek, mint valaha. Most új albumra készülnek, szeptember 6-án edig az A38…

Nyalakodjunk!

A múlt héten kimondottan meleg, sőt forró ételeket kínáltam a meleg ellen, most azonban pont az ellenkezőjét teszem: ezen a héten fagylalt receptek uralják a Tipp Hoppot. Ráadásul három olyan verziót mutatok meg, amik talán nem a legszokványosabbak. Szóval nyaljunk egyet!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 02

Karfiol forrón

Azt rebesgetik, hogy nyáron, melegben meleget kell enni. Nos, ha ez így van, akkor az alábbi fogások tökéletesnek bizonyulnak. Ráadásul a karfiol kalóriaszegény, így még a szervezetet sem terheli meg annyira. A karfiolfasírt pedig akár sörkorcsolyának is elmegy.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 26

Könnyed kísértés

A panna cotta eredetileg az olasz Piemontéból származik, és a 2000-es évek óta Magyarországon is egyre elterjedtebb. Valószínűleg sikere eleganciájának és könnyedségének köszönhető.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. július 12

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.

Mora' 2013. június 28 Tipp Hopp Három

Itt a piros, hol a piros!

Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. június 21

Medvehagyma minden napra

A medvehagyma talán nem régóta került a magyar konyha használatába, ám finom, szolid íze miatt legalább egyszer megéri kipróbálni. Csak az önkéntes “levadászásnál” vigyázni kell arra, nehogy összekeverjük a gyöngyvirág levelével!

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. május 13

Kópé, itt a káposzta!

A fejes káposzta igazi túlélő; jól viseli a hideget, ezért télen is biztosítja a vitaminszükségletet. Talán hamarosan beköszönt a tavasz, de addig is érdemes odafigyelni a tápanyagokra. Íme pár javaslat a káposzta izgalmasabb elkészítési módjára!

Mora' 2013. február 22 Tipp Hopp Három

Muffin vagy cupcake?

Napjainkban egyre nagyobb sikernek örvendenek a kis sütemények. De honnan lehet megkülönböztetni, hogy muffin vagy cupcake van a terítéken? Nem a díszítésen múlik, hanem inkább az elkészítés módján, és azon, milyen alkalommal kerül asztalra. A cupcake alapvetően egy ünnepi, vaj alapú torta, mindig édes és általában díszítve van a teteje. Ezzel szemben a muffin –…

Zsilinyi Zsófia 'Joey' | Gasztronómia | 2013. február 11

Farsangi falatok

Gondolom ismerős az alábbi versecske. Farsang alkalmából a három, benne szereplő élelmiszerből készült édességet kínálok. Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. Dirreg, durrog a mozsár, táncosra vár a kosár. A kávészem int neki, míg az örlő pergeti. Heje-huja vigalom! Habos fánk a jutalom Mákos patkó,…

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. február 08