A gyári jeges tea olyannyira része lett a mindennapjainknak, hogy elfelejtjük, mi is készíthetünk ilyet. Mutatunk 3 receptet, amik egy kis alkohollal feltuningolva party-italok is lehetnek.
A gyári jeges tea olyannyira része lett a mindennapjainknak, hogy elfelejtjük, mi is készíthetünk ilyet. Mutatunk 3 receptet, amik egy kis alkohollal feltuningolva party-italok is lehetnek.
Az eper szezonja elég rövid ideig tart, éppen ezért kell megragadni az alkalmat, és “egyet a tálba, kettőt a szájba” módszerrel változatos finomságokat készíteni belőle.
Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.
Mivel hamarosan itt a második Magyar kézműves fagylalt napja, úgy döntöttünk, ideje megmutatnunk, honnan is ered ez a hűsítő édesség, és hogyan alakult a “pályafutása”.
Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
Az album dalai színekről lettek elkeresztelve, a szövegek a színskála és a természet szimbólumrendszerén keresztül mutatnak be különféle hangulatokat.
Jamie Oliver-t már nem kell bemutatni, ő az a kicsit beszédhibás, lelkes szakács, aki a húszas évei elején kezdett a kamerák előtt főzni. A nemrég megjelent Jamie 30 percesek című szakácskönyvéből idézünk egy komplett menüt.
A körte ugyan eredetileg őszi gyümölcs, manapság egész évben kapható. Az első recept a vendégseregnek remek, de saját magunkat is megörvendeztethetjük vele előételként. A másik kettő pedig kiváló karácsonyi ajándéknak is.
A cékla méltán elismert a népi gyógyászatban, köszönhetően rengeteg pozitív tulajdonságának. Azon túl, hogy mennyi előnye van, finom, és bár leginkább savanyúságként ismerjük, de egy sokféleképpen elkészíthető salátanövény.
A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!