recept - Socfest

recept

Vegán és finom? Igen!

A vegán étrend a legszigorúbb megkötésekkel jár, mai receptjeink e köré épülnek. A vegánok nem hajlandóak semmilyen állati eredetű terméket enni, így még a mézet is elhagyják. De a vegetarianizmusnak több fajtája létezik. Gyorstalpaló következik, azoknak, akik nem ismerik.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 25

Előrukkol a…

A rukkola, vagy borsmustár is egyike azon növényeknek, amelyeket a magyar konyha az elmúlt tíz évben kezdett el gyakrabban használni. Aki még nem kóstolta, tegye meg gyorsan!

Mora' 2013. október 18 Tipp Hopp Három

Szemezgessünk!

Mai kínálatom nem más, mint a Bibliában is megemlített, ősi gyümölcs, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is, és alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 11

Padlizsánt az asztalra

Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 04

Alma háromféleképpen

Ha sikerül egészen olcsón hozzájutnotok az almához, tankoljatok be, és próbáljátok ki ezeket a recepteket! Megint igyekeztem a főszereplőnket, ezúttal az almát változatosan bemutatni. Egy kis alkohol, hús mellé finom szósz és almás fasírt a mai ajánlatom.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. szeptember 20

Itt a lecsó, tesó!

A lecsó tipikusan magyar étel, annak dacára, hogy balkáni eredetű. Kismillió elkészítési módját találták ki a kreatív háziasszonyok és urak, ezért most olyan verziókat mutatok, amik tökéletes fúziót képeznek más konyhák gasztronómiájával.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. szeptember 13

Szilvából alkohol

Ha a nagyinak megmaradt egy kis felesleges szilvája a befőzésről, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezeket az alkoholos nedűket. Azért számoljunk vele, hogy az elkészítésük talán lassabb, mintha boltban vennék, de egy összejövetelen elbüszkélkedhetünk vele, hogy milyen ügyesek voltunk.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 30

Pácolt vacsorák

Ha itt a nyár, a kerti sütés vár! De hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek a szabadtéri tűzről a gyomrunkba, mutatok három igazán remek pácot.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 14

Kukorica – a nyár zöldsége

A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.

Petik Tibor | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 09

Kukorica – a nyár zöldsége

A tengerit kismillióféleképpen fogyasztjuk, de nyáron, amikor szezonja van, általában csak megfőzzük. Legjobb esetben is köretként, valamilyen hús mellett foglal helyet. Én viszont kutakodtam, és találtam pár receptet, amik izgalmasabbá/változatosabbá teszik ezt a finom idényzöldséget.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. augusztus 09