Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
A Halloween ősi kelta hagyományokból alakult ki. Mi is készülünk az ünnepre, három ötletes receptünk van arra az esetre, ha valami hangulathoz illőt kínálnátok a vendégeiteknek.
Végre ezt is megértük; nagy nehezen, de elérkezett a nyár, és hozta magával a cseresznyét is! Ezúttal is tartogatok számotokra egy egészen szokatlan receptet, egy könnyű levest, valamint egy kevésbé kalóriaszegény desszertet.
Egy hónapja tartották meg a macaron világnapját, ennek örömére a Socfesten is bemutatkoznak ezek a kis kerek finomságok. Ennek a XIV-XV. századból származó desszertnek – amelyet eredetileg maccherone-nak neveztek – nem könnyű az elkészítése. A legjobb megoldás bátran kísérletezgetni, hogy mindenki maga alakítsa ki a tökéletes verziót.
Már az előző hetekben nagyon készültünk a Karácsonyra, de megragadva az utolsó alkalmat, egy egész menüsort kínálok nektek. Persze, kicsit másként; halászlevet, amibe elfér a lazac, vagdalt csirkemellet, ahogy még nem láttátok és mézeskalácsot, amely már az első pillanatban omlós és puha.
Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.
Múlt héten egy ismert népdal ihlette meg a főcímet, és ez most sincsen másként, mivel észrevettem, hogy elég sok népdal szól az őszről, így érintőlegesen a gyümölcsökről is. Az e heti téma, tehát a szőlő köré épül.