2015-ben újra összegyűlik a gasztró világ apraja-nagyja. Minőségi borokat, kézműves söröket és ínycsiklandó falatokat kóstolhatunk meg a Millenárison május 21. és 24. között.
2015-ben újra összegyűlik a gasztró világ apraja-nagyja. Minőségi borokat, kézműves söröket és ínycsiklandó falatokat kóstolhatunk meg a Millenárison május 21. és 24. között.
Aki kevésbé ismert magyar borokkal szeretne találkozni, a kulináris élvezeteket pedig kiállításokkal és koncertekkel fűszerezné, az feltétlenül nézze meg a VinoPiano-t. Interjú az ötletgazdákkal.
A Vinopiano Kézműves Borbár egy frissen nyílt hely a Szent Gellért téren. Célja, hogy bemutassa Magyarország legjellegzetesebb kézműves pincészeteit és borászait.
Október 9. és 12. között az időjárás kedvezett nekünk, napközben kellemes meleg volt, és még este sem lehetett megfagyni – főleg ha az ember már kicsit többet kóstolt a kelleténél.
Július 15-én megnyitotta kapuit az EFOTT Fesztivál a miskolci Egyetemvárosban. Az aznap még javában épülő helyszínt hamar birtokba vették a fiatalok. A Tankcsapda lépett a színpadra.
Közel 4 évet vártunk rá, majd kicsit szomorkodtunk, hogy már elfogyott a jegy a FOO-ra, amikor kiderült, nemcsak Londonban, hanem a környező országokban is fellép a Kipál.
Mivel hamarosan itt a második Magyar kézműves fagylalt napja, úgy döntöttünk, ideje megmutatnunk, honnan is ered ez a hűsítő édesség, és hogyan alakult a “pályafutása”.
Ugyan nem képezi a magyar konyha alapját, szerencsére mindenhol kapható, pláne tavasszal, amikor szezonja van. Próbáljátok ki a fehéret és a zöldet is a receptek alapján!
Május 30. és június 1. között rakott krumplival várja majd idén a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál a Millenárison.
A legtöbb disznóvágásra általában télvíz idején kerül sor. Mi is készültünk, méghozzá három olyan recepttel, amit könnyen elkészíthet az is, aki boltban veszi a hozzávalókat.