Az idei Gourmet fesztivál bérlet 7900 forintot kóstál, míg a napijegyeket 3900 forintos árak beszerezhetők. A részletes napi program bontás a cikkre kattintva olvasható
Az idei Gourmet fesztivál bérlet 7900 forintot kóstál, míg a napijegyeket 3900 forintos árak beszerezhetők. A részletes napi program bontás a cikkre kattintva olvasható
Ezúttal munkatársaink saját sütemény kreációit mutatjuk be – főszerepben a dióval.
Az Országházban bemutatták Magyarország Tortáját, Magyarország Cukormentes Tortáját és a Honvédség Tortáját, amiket meg is kóstolhattunk. Idén a sárgabarack és a körte nyerte el a zsűri kegyeit.
Sajnos idén az eső kicsit visszavetette az emberek látogatási kedvét, de aki elment, nem bánta meg, hiszen a Gourmet Fesztivál nem a legjobb időjárásról, hanem a legfinomabb falatokról szól.
2015-ben újra összegyűlik a gasztró világ apraja-nagyja. Minőségi borokat, kézműves söröket és ínycsiklandó falatokat kóstolhatunk meg a Millenárison május 21. és 24. között.
A Macesz Huszár rakott krumplis bagel szendvicset kínált, míg a Babelnél Szent Jakab kagylóval tálalták, de szarvasgombás verziót is tesztelhettünk a Gresham Étterem jóvoltából.
Az eper szezonja elég rövid ideig tart, éppen ezért kell megragadni az alkalmat, és “egyet a tálba, kettőt a szájba” módszerrel változatos finomságokat készíteni belőle.
Mivel hamarosan itt a második Magyar kézműves fagylalt napja, úgy döntöttünk, ideje megmutatnunk, honnan is ered ez a hűsítő édesség, és hogyan alakult a “pályafutása”.
A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.
Ugyan nem vagyok híve a konyhai sietségnek, de a karácsonyi hajtásban bizony jól jönnek az olyan receptek, amik megkönnyítik a (reméljük szó szerint) elhavazott napjainkat.